Portfolio Ladenius Communicatie

recent werk 15 recent werk 14 recent werk 13 recent werk 12 recent werk 11 recent werk 10 recent werk 09 recent werk 08 recent werk 07 recent werk 03 recent werk 02 recent werk 01

Recent werk

AH 11 AH 10 AH 09 AH 08 AH 07 AH AH 06 AH 05 AH 04 AH 03 AH 02 AH 01

Albert Heijn

De drie Albert Heijn-winkels uit Houten organiseren ieder jaar een actie waarbij klanten kunnen sparen voor korting op activiteiten in Houten. Ladenius Communicatie mocht dit jaar de vormgeving verzorgen waarbij we gekozen hebben voor de "feel good" van sparen voor cadeautjes voor het hele gezin. 

Sanoma 1

Sanoma Media

Kiremko 3 Kiremko 2 Kiremko 1

Kiremko

Kiremko uit Montfoort, ontwikkelt machines voor het (half) automatisch vervaardigen van aardappels naar frites, snackproducten en overige bijproducten. Zij sponsoren ieder jaar het wielerevenement De Nacht van Woerden. Samen met Ladenius Communicatie werkte ze het concept "De Kiremko Nacht van Woerden draait door" uit.

KIA PKN 08 PKN 07 PKN 06 KIA PKN 05 PKN 04 PKN 03 PKN 02 PKN 01

PKN / Kerk in Actie

Ladenius Communicatie verzorgd al jaren diverse middelen voor Kerk in Actie. Naast vormgeving en ontwerp van folders en brochures verzorgen we projectbegeleiding van DM-acties en gecompliceerde producten. Voor het jaarverslag hebben we in 2012 een web-versie mogen ontwikkelen die gebruiksvriendelijke is dan het gedrukte jaarverslag.

PKN Magazines 03 PKN Magazines 02 PKN Magazines 01

PKN / Magazines

Protestante Kerken Nederland geeft een aantal periodieken uit voor haar leden. Hieronder vallen Kerkinformatie, Elkkwartaal, Diakonia en Kerk&Israel Onderweg. Met grote zorg verzorgen wij de opmaak hiervan. Diakonia kreeg hierbij een nieuw stramien en vormgeving.

Het Oude Dorp 1

Het Oude Dorp

Kraak de Kluis is een actie met een glazenkluis die tijdens de december-maand 2012 op het Oude Dorp in Houten heeft gestaan. Voor de actie ontwikkelde wij het beeldmerk met een opvallende poster en zo'n 50.000 kaartjes met unieke nummers.

Trimbos 06 Trimbos 05 Trimbos 04 Trimbos 03 Trimbos 02 Trimbos 01

Trimbos Instituut

Het Trimbos Instituut is het landelijk kennisinstituut voor geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en maatschappelijke zorg. Veel publicaties en projecten moeten worden vormgegeven. Van boek tot factsheet, alles in de huisstijl die Ladenius Communicatie heeft ontworpen en in de loop der jaren verder heeft uitgerold. Ook met congressen als de GGZ Kennisdag verzorgt Ladenius Communicatie de vormgeving van het thema.

Talis 4 Talis 3 Talis 2 Talis 1

Talis / De nieuwe Voorstad

Talis is een woningcorporatie uit Nijmegen. Voor het binnenstedelijke nieuwbouwproject De Nieuwe Voorstad schakelde zij Ladenius Communicatie in om meer dan 150 huurwoningen in de markt te zetten inclusief brochures, verhuur-materiaal en een complete campagne. Huren met Nijmegen in het vizier! 

Bouwfonds 4 Bouwfonds 3 Bouwfonds 2 Bouwfonds 1

Bouwfonds / De Veiling

In samenwerking met Tribes@Work maakte Ladenius Communicatie voor Bouwfonds Ontwikkeling de positionering van de nieuwe wijk De Veiling in Utrecht. In een team van professionals werd in enkele maanden de complete campagne samen met een dik boek uitgerold voor de verkoop van de eerste woningen.

Deltakwartier 5 Deltakwartier 4 Deltakwartier 3 Deltakwartier 2 Deltakwartier 1

Portaal / Deltakwartier

Portaal heeft als woningcorporatie besloten om de wijk Presikhaaf in Arnhem te vernieuwen. Geen gemakkelijke klus aangezien de wijk een slecht imago heeft. Ladenius Communicatie ontwikkelde een campagne die de voordelen benadrukt maar de problemen niet uit de weg gaat. Naast de brochure zijn er diverse campagnemomenten waar ook Facebook werd ingezet om huidige bewoners in te zetten als ambassadeurs.

Altrecht 1

Altrecht / Siec-Wijzer

Altrecht heeft in samenwerking met Ladenius Communicatie de Siec-Wijzer ontwikkeld voor een verbeter-traject van de somatische zorg voor patiënten in de forensische psychiatrie. De wijzer heeft de vorm van een gemakkelijk te gebruiken en aantrekkelijk vormgegeven 'waaier' waarin de meest voorkomende somatische problemen aan bod komen en bevat een korte instructie rond een aantal vaardigheden.

NET 3 NET 2 NET 1

Nationaal Expertisecentrum Tabaksontmoediging

Met de oprichting van het NET op 1 januari 2013 is de kennis op het gebied van tabak, alcohol en drugs geconcentreerd. Resultaat is een krachtig kenniscentrum rond middelengebruik en gezonde leefstijl. Wij hadden het genoegen om het logo te ontwerpen en we verzorgen regelmatig de factsheets.

WRC WRC WRC Reizen 2 WRC Reizen 1

WRC Reizen

WRC reizen is een eigentijds en originele reisorganisatie uit Hilversum die veel maatwerk-reizen aanbiedt. Ieder jaar verzorgt Ladenius Communicatie een reisgids met een deel van hun aanbod. Via de inspirerende gids pakken veel Nederlanders de koffers en weten de weg naar WRC Reizen te vinden.

DeBreul DeBreul De Breul 6 De Breul 4 De Breul 3 De Breul 2 De Breul 1

De Breul

Scholengemeenschap de Breul is gevestigd in Zeist en werkt al jaren samen met Ladenius Communicatie om middelen vorm te geven als de schoolgids en brochures voor het werven van de nieuwe brugklassen. Daarnaast maken we in samenwerking met de schoolverlaters elk jaar een nieuw fotojaarboek in een verfrissend thema op.

GRC GRC 2 GRC 1

Gerrit Rietveld College

Het Gerrit Rietveld College uit Utrecht bouwt aan een nieuw schoolgebouw naast hun huidige locatie. In 2012 is als eerste stap ook de werving van de nieuwe brugklassers aangepakt waarbij Ladenius Communicatie de leerling centraler heeft gesteld en ook de "tone of voice" directer en een tikkeltje brutaler heeft gemaakt.

Singha Reizen 03 Singha Reizen 02 Singha Reizen 01

Singha Reizen

Sri Lanka rondreizen boek je het beste bij de specialist Singha reizen! Singha reizen organiseert alleen reizen naar Sri Lanka al dan niet in combinatie met Dubai of de mooiste resorts op de Malediven. Ladenius Communicatie ontwierp de website, het logo en beursmateriaal. We gaan er van uit dat het geholpen heeft want Singha reizen is inmiddels de grootste echte Sri Lanka specialist!

EFP 3 EFP 2 EFP 1

EFP

Het Expertisecentrum Forensische Psychiatrie (EFP) is in 2002 opgericht om de wetenschappelijke onderbouwing van de zorg in de forensische psychiatrie te ondersteunen. In 2012 kreeg Ladenius Communicatie de opdracht om de huisstijl een eigentijdse uitstraling te geven zonder dat het vertrouwde gevoel van het logo verdween. Daarnaast is er materiaal ontwikkeld voor het congres wat gehouden werd voor hun 10 jarig bestaan.

Sarvodaya 1

Sarvodaya

De stichting Sarvodaya steunt al meer dan 50 jaar de Sri Lankanen waardoor ze hun lot in eigen hand kunnen nemen. Ladenius Communicatie ontwikkelde de website en verzorgt jaarlijks de vormgeving van het online jaarverslag.

Natuurlijk! Bij Kaat

Natuurlijk! Bij Kaat

LabourLink 3 LabourLink 2 LabourLink 1

Labourlink

Labour Link is een arbeidsbemiddeling- en advies bureau gevestigd in Abcoude en bij Schiphol. LabourLink onderscheidt zich in de markt door personeel te vinden met specifieke (technische) vaardigheden die vaak door andere werkgevers niet gevonden worden. Ladenius Communicatie verzorgde een nieuwe positionering met belofte en huisstijl.

GGZBreburg 1

GGZ Breburg

Voor GGZ Breburg uit Tilburg ontwikkelde we een huisstijl de voor het congres "Een gezonde geest in een gezond lichaam". Hieronder vielen diverse middelen als een uitnodiging, folders en congresmateriaal. Belangrijk daarbij was een congres-website waar bezoekers zich direct konden inschrijven en de organisator vanuit de database de bezoekers kon aanschrijven en rubriceren.